Tuinoverkapping Eindhoven

Voor een klant van 040 klusbedrijf Eindhoven wonend aan de Wilhelminalaan in Geldrop kwam de vraag om een luxe tuin-overkapping te bouwen.

De formaten van de overkapping werden precies aangegeven en 040 klusbedrijf kon daardoor heel snel gratis een scherpe offerte uitbrengen.
 Het enige wat ruw ingeschat was, was het soort stijl van de stenen. Stenen zijn er in verschillende soorten, maten en prijzen, hierdoor kon de offerte iets hoger of lager uitvallen.

Lees verder

Afspraken met de klant

Tijdens onze eerste afspraak hebben we samen met de klant de keuze van de stenen bepaald en de metselverbanden doorgesproken. Gekozen was voor een metselsteen Oud Elst, brons, handvorm waalformaat, en voor de bouw stijl halfsteensverband.

Halfsteensverband is een van de meest voorkomende metselverband van Nederland (kosten lager en constructief sterk). Het ontginnen van het gedeelte van de tuin waar de overkapping moest komen was ook een van de werkzaamheden voor 040 klusbedrijf. De klussen zoals: dakbedekking, regenpijpen, hemelwaterafvoer en de dakconstructie werden zorgvuldig doorgesproken. We konden gaan beginnen met plaatsen van de overkapping in Eindhoven.

Muren metselen voor een tuinoverkapping

De tuin werd door 040 klusbedrijf ontgonnen en afgevoerd. De bouwplaats was klaar om de nieuwe fundering aan te brengen, zodat het metselwerk van de muur op de lange kant en kop zijn kant een stevige ondergrond had. De exacte afmetingen werden nogmaals bepaald en de profielen werden uitgezet. De fundering werd gestort, en het metselen van de muren kon beginnen. Omdat de muren voor een buiten overkapping zijn en niet grenzend aan het woonhuis, was spouwmuurisolatie niet nodig.

Wel moesten de muren steens gemetseld worden. Steens is een dikke massieve baksteen constructie, zodat bij storm en zware wind de muur stevig blijft staan. De muren werden door 040 klusbedrijf gevoegd met specie cementvoeg en uiteindelijk uitgeborsteld.

Timmerwerk voor de dakconstructie van een plat dak

Na een dikke week drogen kon 040 klusbedrijf gaan beginnen met het timmeren van de dakconstructie. Gekozen voor duurzaam hout om houtrot en lekkages in de toekomst te voorkomen. Het getimmerde geraamte met daartegen een houten planken beschot vormde de basis voor het dak van de veranda. De waterdichte elektriciteits- schakelaars voor licht en stopcontacten werden ook door 040 klusbedrijf aangesloten. Aan de zijkant van het plat dak werden de regenpijpen gemonteerd om het daarna met bitumen dakleer te bedekken. Omdat deze klus zo soepel verliep, mocht 040 klusbedrijf uiteindelijk ook de vloertegels leveren en leggen.

Betrouwbaar en professioneel klusbedrijf regio Eindhoven

Heeft u een betrouwbaar en professioneel klusbedrijf in de regio Eindhoven of omgeving nodig, neem dan contact op met de specialisten van 040 klusbedrijf uit Eindhoven. We leveren altijd volgens afspraak! Alle klussen van groot tot klein nemen we aan. Het kluswerk van 040 klusbedrijf Eindhoven bestaat onder andere uit:

 • Nieuwbouw of renovatiewerkzaamheden
 • Bouwen en leveren sanitair voor bijvoorbeeld keukens, badkamers of WC
 • Verschillende tegelwerken
 • Het leveren van tegels en het leggen voor wanden en vloeren.
 • Allerlei soorten metselwerk.
 • Het bouwen van Veranda, terrasoverkappingen, vrijstaande muren of tussen muren. Wilt u meer over het verschil tussen een overkapping en veranda weten? Lees dan onze blog ‘wat is een overkapping‘.
 • Timmerwerken, plaatsen en verplaatsen kozijnen en ramen, aanpassen van zolderetages, dakconstructies en dakspanten.
 • Het afhangen van deuren, vervangen van hang en sluitwerk.
 • Diverse schilderwerken voor binnen- en buiten.
 • Professioneel stukadoorswerk Eindhoven, aanbrengen van stuc en / of pleisterwerk op muren en plafonds.
 • Aanbrengen van dak, gevel, kruipruimte of gevelisolatie.
 • Al uw elektriciteits- en loodgieterswerk, verplaatsen van leidingen en het aanleggen van nieuwe leidingen.
 • Standleiding boren en aanleggen of repareren van rioleringen.
 • Installatie van Cv-ketel, het aanleggen koud- en warmwatervoorzieningen
 • Het afhangen radiatoren en aanleggen vloerverwarming.
 • Oplossen kleine en grote lekkages, bijvoorbeeld een dakraam lekkage, repareren van houtrot, gevelreiniging, gevelrenovatie.
 • Reparatie van dakgoten en het zinkwerk, vervangen van lekkende kraan, ventilatie luchttoevoer en afvoer.

040 Klusbedrijf uit Eindhoven zorgt voor alles.

Bij alle klussen zorgt 040 Klusbedrijf uit Eindhoven dat al het materiaal geleverd wordt en dat het afval op een professionele manier afgevoerd wordt. 040 Klusbedrijf uit Eindhoven werkt samen met leveranciers van topkwaliteit waar we goede ervaringen mee hebben. 040 Klusbedrijf is deel van bouwbedrijf 040 Groep uit Veldhoven. Naast 040 Klusbedrijf bestaat ook:

040 groep: Voor elke klus een oplossing.

Tuin overkapping nodig?

Heeft u een tuin overkapping nodig in Brabant en zoekt u een klusbedrijf dat u hierbij kan helpen? Neem dan contact met ons op via info@040klusbedrijf.nl, bel naar 040-2051882 of vul het onderstaande offerteformulier in voor een vrijblijvende offerte!

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  adviseur 040 klusbedrijf

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

  9,8
  Werknemers 040 Klusbedrijf

  Onze klanten beoordeelden 040 Klusbedrijf met een gemiddelde score van: 9,8. Wilt u weten hoe 040 Klusbedrijf door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

  Beoordeel nu zelf

  Wilt u een vrijblijvende & gratis offerte ontvangen?

  offerte bij 040 Klusbedrijf

  U ontvangt van 040 Klusbedrijf vooraf gratis een vrijblijvende offerte. Vraag een offerte aan en ontvang zo snel mogelijk een prijsvoorstel.

  Offerte aanvragen
  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×