Dakkapel plaatsen regio Eindhoven

Meer daglicht op zolder of extra ruimte in de slaapkamer, met een dakkapel creëert u meer woongenot. Wilt u een dakkapel plaatsen en woont u in de regio Eindhoven? Dan is 040 Klusbedrijf uw partner. Met een ervaren en vakkundig team van klusspecialisten plaatsen, renoveren en vervangen wij dakkapellen in Eindhoven en omgeving. Van het ontwerp tot de montage: wij kunnen u volledig ontzorgen.

040 Klusbedrijf Offerte aanvragen

Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Want of u nu in hartje Eindhoven woont, in buitengebied Meerhoven of in één van de omringende plaatsen zoals Helmond, Waalre, Veldhoven of Nuenen, 040 Klusbedrijf staat tot uw dienst.

Voordelen van een dakkapel

040 Klusbedrijf ziet een toenemende vraag naar dakkapellen. Zeker in Eindhoven en de rest van de Brainportregio, waar de krapte op de woningmarkt groot is en mensen meer en meer de voorkeur geven aan verbouwen boven verhuizen. Extra (beloopbare) ruimte in de bestaande woning is voor veel mensen een belangrijke reden om een dakkapel te laten plaatsen. Maar er zijn meer voordelen:

 • Meer licht in huis
 • Stijging van de woningwaarde
 • Een dakkapel kan relatief snel geplaatst worden
 • Dakkapellen zijn er in alle soorten en maten en kunnen dus geheel in stijl van de woning worden ontworpen
 • Relatief weinig onderhoud

Soorten dakkapellen

Het is verstandig om u uitgebreid te verdiepen in de verschillende mogelijkheden van een dakkapel. Zo weet u zeker dat u een dakkapel krijgt die volledig voldoet aan uw wensen. Bij het ontwerp heeft u keuze uit verschillende materialen, afmetingen en vormen.

Materialen

Een dakkapel wordt meestal vervaardigd uit kunststof, polyester of hout. De keuze voor het materiaal is afhankelijk van uw wensen.

Vindt u het belangrijk dat uw dakkapel onderhoudsvriendelijk is en een hoge isolatiewaarde heeft? Kies dan voor een dakkapel van kunststof of polyester. Hecht u meer waarde aan een karakteristieke uitstraling, dan is hout een betere optie.

Afmetingen

Er zijn geen standaard afmetingen voor een dakkapel. De meest voorkomende dakkapellen zijn constructies van 3 of 4 meter. Het formaat is natuurlijk afhankelijk van de gewenste extra ruimte en de lengte van uw woning.

Vormen

De vorm van de dakkapel is misschien wel de belangrijkste keuze die u moet maken. De vorm bepaalt immers de uitstraling én de ruimtewinst.

U kunt kiezen voor een dakkapel met een plat dak, een schuin dak of een puntdak. Dakkapellen met een plat dak zijn het populairst omdat deze een lage prijs hebben en snel kunnen worden geplaatst.

Prefab dakkapel

Wilt u snel van extra woonruimte genieten en wilt u daar niet teveel aan uitgeven? Dan is een prefab dakkapel iets voor u. Deze wordt geheel of gedeeltelijk in de fabriek gebouwd. De constructie kan dus kant-en-klaar op het dak worden gemonteerd.

Een groot voordeel van prefab is dat er zelden constructiefouten gemaakt worden. Een nadeel is dat er geen maatwerk geleverd wordt.

Dakkapel plaatsen in Eindhoven: zo doen wij dat

Bent u woonachtig in de regio Eindhoven en wilt u uw woning voorzien van een dakkapel? Bij 040 Klusbedrijf bent u verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige en keurig afgewerkte constructie. Wij zijn al jaren hét klusbedrijf in Eindhoven en omgeving en kunnen u dus snel en vakkundig van dienst zijn. Met een team van ervaren professionals nemen wij u alles uit handen. Van het plan van aanpak tot de montage en de afwerking.

Goed om te weten: u heeft slechts één aanspreekpunt. U krijgt dus kwaliteit zonder gedoe.

Tip: benieuwd hoe wij te werk gaan? Bekijk hoe we in Waalre een dakkapel in een dag plaatsten.

Dakkapel renoveren of laten vervangen

Een dakkapel gaat, afhankelijk van het materiaal, zo’n 30 tot 40 jaar mee. Goed onderhoud is hierbij essentieel. Heeft u onverhoopt schade aan uw dakkapel of is uw dakkapel aan vervanging toe? Ook voor een dakkapel renovatie of het vervangen van een dakkapel bent u bij 040 Klusbedrijf aan het goede adres. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Meer over onderhoud en renovatie.

Kosten voor het plaatsen van een dakkapel

De kosten voor het plaatsen van een dakkapel zijn afhankelijk van de soort dakkapel, de afmetingen en de afwerking. De kosten voor het vervangen van een dakkapel liggen ongeveer gelijk aan de kosten voor het plaatsen van een dakkapel. Wilt u weten wat de kosten voor een dakkapel renovatie zijn? Neem dan contact op voor een vrijblijvende offerte op maat.

Dakkapel Eindhoven: vergunning?

Het plaatsen van een dakkapel in de regio Eindhoven kan vergunningsvrij, mits u aan een aantal voorwaarden voldoet. Deze voorwaarden verschillen per gemeente.

Over het algemeen geldt dat voor een dakkapel aan de achterkant van een woning geen vergunning vereist is als:

 • De constructie niet hoger is dan 1.75 meter;
 • de constructie een halve meter van de dakranden en de dakgoot blijft;
 • de constructie minimaal een halve meter en maximaal een meter van de dakgoot blijft.

Plaatst u een dakkapel aan de voorkant, dan heeft u meestal een vergunning nodig.

Neem contact op voor een afspraak

Wilt u een dakkapel laten plaatsen, renoveren of vervangen in Nuenen, Helmond, Waalre, Veldhoven of elders in de regio Eindhoven? Neem dan contact op via  info@040klusbedrijf, bel naar 040-2051882, of vul via het onderstaande formulier een vrijblijvende offerte aan. Ook wanneer u eerst meer wilt weten over onze dienstverlening staan wij u graag te woord. Naast het plaatsen van dakkapellen kunt u ons ook bereiken voor het plaatsen van een dakraam in Eindhoven.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Gerelateerde projecten

  Veelgestelde vragen

  We plaatsen onder andere op de volgende locaties dakkapellen:

  Uitgelichte reviews

  2 badkamers

  We hadden twee badkamers tegelijk te verbouwen, Nick en Frank pakten het snel en netjes op. We hebben door de goede planning continue een badkamer gehad. Zoals altijd lopen er dingen anders dan gepland, maar dat lossen de mannen snel en netjes op. Geen vervelende financiële verassing achteraf. Alles exact zoals afgesproken. Simpelweg goed!

  Nathalie Molen

  Afkorten deuren in Dommellen

  Wij waren erg tervreden over Nick en zijn collega! Ze hebben bij ons een aantal deuren aan de onderkant afgezaagd i.v.m. het leggen van laminaat. Ze waren goed op tijd, supersnel klaar en de klus is zeer proffesioneel uitgevoerd. Het viel zelfs ook nog goedkoper uit dan we hadden verwacht. We zullen zeker bij toekomstige klussen aan 040 Klussenbedrijf denken!

  Enny Huibers

  Bart was heel vriendelijk, prettig en rustig, heeft heel netjes gewerkt, een wat lastiger klusje prima en vakkundig opgelost. Volgende keer bellen we meteen weer 040 klusbedrijf!

  adviseur 040 klusbedrijf

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×