Regels van een schutting plaatsen

Lees verder

Plaats ik de schutting op of voor de erfgrens?

Wanneer je een schutting wilt, kun je ervoor kiezen om deze op de erfgrens te plaatsen. De schutting is dan eigendom van jou en je buren. De kosten voor de aanschaf, de plaatsing en het onderhoud moeten gedeeld worden.

Wil je de schutting op eigen grond zetten, dan kun je het vlak voor de erfgrens plaatsen. Je draait dan zelf voor de kosten op, maar je bepaalt ook zelf hoe de schutting eruit komt te zien.

Heel fijn, maar overleggen is natuurlijk wel zo netjes. Ook al is dat in zo’n geval niet verplicht. Weet je niet precies waar de erfgrens ligt? Het Kadaster kan de grens exact bepalen.

Hoe hoog mag een schutting zijn?

Een schutting mag niet hoger zijn dan 2 meter. Wil je een hogere schutting plaatsen, dan heb je een omgevingsvergunning nodig. Deze kun je bij de gemeente aanvragen.

Mijn kant van de schutting

Een kale schutting is maar saai en niet bevorderlijk voor de uitstraling van je huis of tuin. Logisch dus, dat je de schutting aan jouw kant met beplanting of een mooi kleurtje wilt opleuken. Dit mag. Is de schutting van jou en staat het op jou grond? Dan moeten de buren er in principe van afblijven.

Schutting tegenover ramen plaatsen

Verder is er de regel dat er binnen 2 meter van de schutting geen ramen of balkon geplaatst mogen worden. Dit om de privacy van je buren te waarborgen.

Regels schutting plaatsen hoekwoning

Heb je een hoekwoning? Dan zijn bovenstaande regels ook op jou van kracht. Daarnaast dien je rekening te houden met onderstaande regels.

Hoogte schutting hoekwoning

Voor erfafscheiding in de voortuin en bij een hoekhuis gelden strengere regels. Een schutting aan de ‘voorgevelrooilijn’ mag nooit hoger zijn dan 1 meter zonder vergunning.

Bij een hoekwoning wordt ook de zijgevel die gericht is aan de openbare ruimte, als voorgevelrooilijn gezien. In sommige gevallen mag hier helemaal geen schutting komen en moet je de erfafscheiding voorzien van een haag.

De rest van de schutting mag gewoon 2 meter hoog zijn.

Een schutting aanschaffen en plaatsen

Zoveel mensen zoveel wensen. Niet iedereen staat te springen als jij een schutting wilt plaatsen. Zeker als je een hoekwoning bezit, zijn er met het plaatsten van een schutting vaak meerdere mensen gemoeid.

Je doet er daarom verstandig aan om voor de aanschaf van een schutting te overleggen met je buren. Of je nu een schutting plaatst op of voor de erfgrens, een goed gesprek kan veel gedoe voorkomen.

Zorg dat je beslagen ten ijs komt en informeer bij jouw eigen gemeente over de exacte regels. Een goede klusjesman kan jou in de meeste gevallen ook precies vertellen wat wel en niet mag en kan jou eventueel adviseren over alternatieve erfafscheidingen. Maak hier gebruik van, want een goede buur is beter dan een verre vriend.

Schutting laten plaatsen?

Hulp nodig bij het plaatsen van een schutting? 040 Klusbedrijf staat graag voor jou klaar. Neem telefonisch contact op met 040-2051882, stuur een mail naar info@040klusbedrijf.nl of vraag een vrijblijvende offerte aan.

adviseur 040 klusbedrijf

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

9,8
Werknemers 040 Klusbedrijf

Onze klanten beoordeelden 040 Klusbedrijf met een gemiddelde score van: 9,8. Wilt u weten hoe 040 Klusbedrijf door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf

Wilt u een vrijblijvende & gratis offerte ontvangen?

offerte bij 040 Klusbedrijf

U ontvangt van 040 Klusbedrijf vooraf gratis een vrijblijvende offerte. Vraag een offerte aan en ontvang zo snel mogelijk een prijsvoorstel.

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×