Dubbel glas in oude kozijnen, kan dat wel?

Lees verder

Dubbel glas in bestaande kozijnen

Wanneer je enkel glas wilt vervangen door dubbel glas, vraag je je waarschijnlijk af of jouw bestaande kozijnen geschikt zijn. Voor het vervangen van kozijnen moet je vaak flink in de buidel tasten en je wilt natuurlijk geen onnodige uitgaven doen.

Goed nieuws: of je nu kozijnen van hout, kunststof of aluminium hebt, in veel gevallen is het mogelijk om dubbel glas in oude kozijnen te zetten. Een korte toelichting:

Houten kozijnen:

Bij houten kozijnen is de kans groot dat dubbel glas in het bestaande kozijn kan worden geplaatst. Dubbel glas is dikker dan enkel glas. Wanneer het houtwerk de juiste dikte heeft zal het vervangen van het enkel glas vrijwel geen moeite kosten.

Controleer de kozijnen dus altijd op dikte van het hout en deugdelijkheid van de scharnieren. Niet de juiste dikte? Met een extra sponning kan eventueel meer ruimte gecreëerd worden.

Kunststof- en aluminium kozijnen:

De meeste kunststof kozijnen zijn voorzien van een kliksysteem. Het kozijn is daardoor afgestemd op het soort glas dat er in zit.

Door dit systeem te vervangen door een op maat gemaakte glas- of kliklijst, is het mogelijk om dubbel glas in een bestaand kunststof kozijn te zetten.

Ook voor aluminium kozijnen geldt dat enkel glas vervangen kan worden door dubbel glas met behulp van op maat gemaakte glaslijsten.

Stalen kozijnen

Of bestaande stalen kozijnen geschikt zijn voor het zetten van dubbel glas, hangt af van de profieldikte van het kozijn. Veel fabrikanten hebben tegenwoordig een glaspakket met kunststof omlijsting wat in een stalen kozijn gezet kan worden. Vraag een vakman naar de mogelijkheden.

Is dubbel glas echt nodig?

Kort gezegd: jazeker! Dubbel glas heeft veel voordelen. Zo isoleert dubbel glas veel beter dan enkel glas. Je bespaart hierdoor niet alleen op stookkosten, je hebt ook veel minder last van tocht en geluidsoverlast. Daarnaast is het met dubbel glas gemakkelijker om een stabiele temperatuur in huis te behouden.

Alternatief voor dubbel glas

Is jouw oude kozijn niet geschikt of wil je kosten besparen? Dan zijn er alternatieven voor het zetten van dubbel glas.

Eén van de meest bekende is het voorzetraam. Een voorzetraam is een extra raam dat je voor of achter het huidige raam plaatst. Dit is goedkoper dan dubbel glas en je monteert het gemakkelijk zelf.

Houd er wel rekening mee dat het minder goed isoleert dan dubbel glas en dat de kans op condensvorming tussen het voorzetraam en het bestaande raam groot is.

Nieuw glas of toch nieuwe kozijnen?

Het is natuurlijk fijn als je kosten kunt besparen door je bestaande kozijnen te behouden. Toch doe je er verstandig aan om vóór het plaatsen van dubbel glas de staat van je oude kozijnen te controleren.

Denk je dat de kozijnen binnen enkele jaren vervangen moeten worden? Dan heeft alleen het zetten van dubbel glas natuurlijk weinig zin. Dubbel glas is zoals eerder gezegd dikker en zwaarder.

Is het oude kozijn nog in goede staat, dan kan het kozijn aangepast worden aan dubbel glas door sterkere scharnieren of een extra sponning. Een glaszetter of klusbedrijf kan jou adviseren over de staat van je bestaande kozijnen.

Dubbel glas in oude kozijnen laten zetten?

040Klusbedrijf helpt jou graag jouw huis beter te isoleren. Wil je dubbel glas in jouw kozijnen laten zetten? Dan kijken wij graag met jou naar de mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op onze verbouwen en renovatie pagina of neem telefonisch contact op met 040-2051882 of stuur een mail naar info@klusbedrijf.nl.

Onze referenties

Dit vond de klant

Onze klanten zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan hen goed van dienst te zijn. Veel mensen gingen u voor als tevreden klant bij 040 Groep. Wilt u meer weten over hun ervaringen?

Bekijk alle referenties

Theo van Schaijik

De afgelopen week vakmensen van en namens de 040Groep 'over de vloer' gehad t.b.v. een keukenverbouwing. Sloopwerk, installaties E+W en stucwerk. Fijne mensen om mee te werken, vakmensen, professionals. Verzorgen hun werk goed, denken mee, leveren kwaliteit en ruimen daarna alles netjes weer op. Helemaal top!

adviseur 040 klusbedrijf

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

9,8
Werknemers 040 Klusbedrijf

Onze klanten beoordeelden 040 Klusbedrijf met een gemiddelde score van: 9,8. Wilt u weten hoe 040 Klusbedrijf door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf

Wilt u een vrijblijvende & gratis offerte ontvangen?

offerte bij 040 Klusbedrijf

U ontvangt van 040 Klusbedrijf vooraf gratis een vrijblijvende offerte. Vraag een offerte aan en ontvang zo snel mogelijk een prijsvoorstel.

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×