Wat is een dakkapel?

Lees verder

Een dakkapel is een gedeeltelijke ophoging van het dak met ramen erin. Dit zorgt veel meer (sta) ruimte en meer licht op zolder. Het voordeel hiervan is dat u de ruimte een stuk beter kunt benutten. Zo kunt u uw zolder bijvoorbeeld gebruiken als hobbyruimte, kantoor of extra slaapkamer.

In dit artikel gaan we niet alleen in op de vraag ‘wat is een dakkapel?’, maar benoemen we ook de meerwaarde en zaken waar u op moet letten bij de aanschaf van een dakkapel.

Wat is de meerwaarde van een dakkapel?

Hierboven benoemden we al dat een ruimte met een dakkapel veel beter te benutten is dan een ruimte met schuine wanden. Dit komt vooral door de extra sta ruimte die u ermee realiseert.

Voor veel mensen is dit dan ook de belangrijkste reden om voor een dakkapel te kiezen. Vooral in een tijd van hoge huizenprijzen kan het interessant zijn om uw eigen woning te vergroten, in plaats van te verhuizen.

Wat doet een dakkapel nog meer?

Iets wat een dakkapel nog meer doet, is licht creëren. Een zolder heeft vaak weinig ramen, waardoor het al snel een donkere ruimte wordt. Een dakkapel zorgt direct voor een andere atmosfeer en maakt de ruimte een stuk aangenamer en ruimtelijker.

Is een dakkapel een uitbouw?

Een dakkapel en een uitbouw hebben veel overeenkomsten, maar het is niet exact hetzelfde. Een uitbouw is een verlenging van de woning. Bij een dakkapel wordt er een constructie óp de woning geplaatst. In theorie is het dus een opbouw, ofwel een uitbouw op een schuin dak.

Wat komt er kijken bij een dakkapel?

Bij het plaatsen van een dakkapel komt veel kijken. Dit zijn de belangrijkste dingen waar u op moet letten bij de aanschaf van een dakkapel:

 • De plek
  Waar op het dak wilt u de dakkapel plaatsen? Aan welke kant van het huis?
 • Grootte
  Hoe groot moet de dakkapel zijn? Welk model? Hoeveel ramen komen erin?
 • Materiaal
  Van oudsher wordt een dakkapel gemaakt van hout. Het voordeel hiervan is dat hout relatief goedkoop is in de aanschaf. Ook heb je veel vrijheid met bouwen. Het nadeel van hout is dat het regelmatig onderhoud nodig heeft. Naast hout zijn er tegenwoordig ook dakkapellen van kunststof en polyester (prefab). Deze zijn van tevoren gefabriceerd en wat duurder in de aanschaf. Onderhoud is nauwelijks nodig en het dakkapel gaat lang mee.
 • Wetgeving voor dakkapellen
  Een ander belangrijk aandachtspunt bij het plaatsen van een dakkapel is de wetgeving. Het kan namelijk zijn dat u een vergunning nodig heeft voor het plaatsen van een dakkapel. Dit is afhankelijk van de positie, de afmeting en de bestemming van de woning. Op de website van de Rijksoverheid vindt u de regels voor het plaatsen van een dakkapel. Blijkt hieruit dat u een vergunning nodig heeft? Dien deze vergunningsaanvraag dan in bij uw eigen gemeente.

Dakkapel laten plaatsen?

Na het lezen van deze blog weet u wat een dakkapel is, wat de meerwaarde is en waar u op moet letten bij de aanschaf ervan.

Wilt u een dakkapel laten plaatsen door een specialist? 040 Klusbedrijf is gespecialiseerd in het plaatsen van dakkappelen. We zijn gevestigd in het zuiden van het land en plaatsen veel dakkapellen in de volgende gemeenten:

Wilt u weten wat een klusbedrijf nog meer allemaal doet? Lees dan onze blog ‘wat doet een klusbedrijf‘.

Heeft u vragen of wilt u advies? Mail of bel ons gerust op 040-2051882 of via info@040klusbedrijf.nl.

Onze referenties

Dit vond de klant

Onze klanten zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan hen goed van dienst te zijn. Veel mensen gingen u voor als tevreden klant bij 040 Groep. Wilt u meer weten over hun ervaringen?

Bekijk alle referenties

M van Zelst

Zolder renoveren Heezerweg

De afgelopen 3 weken is 040 klusbedrijf, samen met zijn partners, druk bezig geweest om onze zolder te isoleren, 2 dakramen te plaatsen en alles netjes afwerken en stuken. Het ziet er allemaal erg netjes en professioneel uit. Verder denkt 040 klusbedrijf goed met je mee wat de mogelijkheden zijn en als ze ergens tegenaan lopen tijdens de klus, bellen ze meteen om te overleggen (zeer prettig zodat je niet tegen onverwachte kosten/dingen aanloopt). Kortom: voor een eventuele volgende klus denk ik zeker weer aan 040 klusbedrijf

adviseur 040 klusbedrijf

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

9,8
Werknemers 040 Klusbedrijf

Onze klanten beoordeelden 040 Klusbedrijf met een gemiddelde score van: 9,8. Wilt u weten hoe 040 Klusbedrijf door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf

Wilt u een vrijblijvende & gratis offerte ontvangen?

offerte bij 040 Klusbedrijf

U ontvangt van 040 Klusbedrijf vooraf gratis een vrijblijvende offerte. Vraag een offerte aan en ontvang zo snel mogelijk een prijsvoorstel.

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×