Dakkapel regio Eindhoven

Dakkapel plaatsen in Eindhoven en omgeving?

Meer daglicht op zolder of extra ruimte in de slaapkamer, met een dakkapel creëert u meer woongenot. Wilt u een dakkapel plaatsen en woont u in de regio Eindhoven? Dan is 040 Klusbedrijf uw partner. Met een ervaren en vakkundig team van klusspecialisten plaatsen, renoveren en vervangen wij dakkapellen in Eindhoven en omgeving. Van het ontwerp tot de montage: wij kunnen u volledig ontzorgen.

Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Want of u nu in hartje Eindhoven woont, in buitengebied Meerhoven of in één van de omringende plaatsen zoals Helmond, Waalre, Veldhoven of Nuenen, 040 Klusbedrijf staat tot uw dienst.

Voordelen dakkapel

040 Klusbedrijf ziet een toenemende vraag naar dakkapellen. Zeker in Eindhoven en de rest van de Brainportregio, waar de krapte op de woningmarkt groot is en mensen meer en meer de voorkeur geven aan verbouwen boven verhuizen. Extra (beloopbare) ruimte in de bestaande woning is voor veel mensen een belangrijke reden om een dakkapel te laten plaatsen. Maar er zijn meer voordelen:

  • Meer licht in huis
  • Stijging van de woningwaarde
  • Een dakkapel kan relatief snel geplaatst worden
  • Dakkapellen zijn er in alle soorten en maten en kunnen dus geheel in stijl van de woning worden ontworpen
  • Relatief weinig onderhoud

Soorten dakkapellen

Het is verstandig om u uitgebreid te verdiepen in de verschillende mogelijkheden van een dakkapel. Zo weet u zeker dat u een dakkapel krijgt die volledig voldoet aan uw wensen. Bij het ontwerp heeft u keuze uit verschillende materialen, afmetingen en vormen.

Materialen

Een dakkapel wordt meestal vervaardigd uit kunststof, polyester of hout. De keuze voor het materiaal is afhankelijk van uw wensen.

Vindt u het belangrijk dat uw dakkapel onderhoudsvriendelijk is en een hoge isolatiewaarde heeft? Kies dan voor een dakkapel van kunststof of polyester. Hecht u meer waarde aan een karakteristieke uitstraling, dan is hout een betere optie.

Afmetingen

Er zijn geen standaard afmetingen voor een dakkapel. De meest voorkomende dakkapellen zijn constructies van 3 of 4 meter. Het formaat is natuurlijk afhankelijk van de gewenste extra ruimte en de lengte van uw woning.

Vormen

De vorm van de dakkapel is misschien wel de belangrijkste keuze die u moet maken. De vorm bepaalt immers de uitstraling én de ruimtewinst.

U kunt kiezen voor een dakkapel met een plat dak, een schuin dak of een puntdak. Dakkapellen met een plat dak zijn het populairst omdat deze een lage prijs hebben en snel kunnen worden geplaatst.

Prefab dakkapel

Wilt u snel van extra woonruimte genieten en wilt u daar niet teveel aan uitgeven? Dan is een prefab dakkapel iets voor u. Deze wordt geheel of gedeeltelijk in de fabriek gebouwd. De constructie kan dus kant-en-klaar op het dak worden gemonteerd.

Een groot voordeel van prefab is dat er zelden constructiefouten gemaakt worden. Een nadeel is dat er geen maatwerk geleverd wordt.

Dakkapel plaatsen in Eindhoven: zo doen wij dat

Bent u woonachtig in de regio Eindhoven en wilt u uw woning voorzien van een dakkapel? Bij 040 Klusbedrijf bent u verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige en keurig afgewerkte constructie. Wij zijn al jaren hét klusbedrijf in Eindhoven en omgeving en kunnen u dus snel en vakkundig van dienst zijn. Met een team van ervaren professionals nemen wij u alles uit handen. Van het plan van aanpak tot de montage en de afwerking.

Goed om te weten: u heeft slechts één aanspreekpunt. U krijgt dus kwaliteit zonder gedoe.

Tip: benieuwd hoe wij te werk gaan? Bekijk hoe we in Waalre een dakkapel in een dag plaatsten.

Dakkapel renoveren of laten vervangen

Een dakkapel gaat, afhankelijk van het materiaal, zo’n 30 tot 40 jaar mee. Goed onderhoud is hierbij essentieel. Heeft u onverhoopt schade aan uw dakkapel of is uw dakkapel aan vervanging toe? Ook voor een dakkapel renovatie of het vervangen van een dakkapel bent u bij 040 Klusbedrijf aan het goede adres. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Meer over onderhoud en renovatie.

Kosten voor het plaatsen van een dakkapel

De kosten voor het plaatsen van een dakkapel zijn afhankelijk van de soort dakkapel, de afmetingen en de afwerking.

Om u een indicatie te geven van de kosten, hebben we de gemiddelde prijzen van een dakkapel per meter voor u op een rijtje gezet:

  • Kosten kunststof & houten dakkapel tot 3m: € 2.200,-
  • Kosten kunststof & houten dakkapel boven 3m: € 2050,-

Let op! De kosten zijn exclusief rolluiken etc.

De kosten voor het vervangen van een dakkapel liggen ongeveer gelijk aan de kosten voor het plaatsen van een dakkapel.

Wilt u weten wat de kosten voor een dakkapel renovatie zijn? Neem dan contact op voor een offerte op maat.

Dakkapel Eindhoven: vergunning?

Het plaatsen van een dakkapel in de regio Eindhoven kan vergunningsvrij, mits u aan een aantal voorwaarden voldoet. Deze voorwaarden verschillen per gemeente.

Over het algemeen geldt dat voor een dakkapel aan de achterkant van een woning geen vergunning vereist is als:

  • De constructie niet hoger is dan 1.75 meter;
  • de constructie een halve meter van de dakranden en de dakgoot blijft;
  • de constructie minimaal een halve meter en maximaal een meter van de dakgoot blijft.

Plaatst u een dakkapel aan de voorkant, dan heeft u meestal een vergunning nodig.

Neem contact op voor een afspraak

Wilt u een dakkapel laten plaatsen, renoveren of vervangen in Nuenen, Helmond, Waalre, Veldhoven of elders in de regio Eindhoven? Neem dan contact op voor een afspraak via onderstaand contactformulier, stuur een mail naar info@040klusbedrijf of bel naar 040-2051882. Ook wanneer u eerst meer wilt weten over onze dienstverlening staan wij u graag te woord.

Offerte aanvraag

Deskundig
Betrouwbaar
Snelle service

Gerelateerde projecten

Uitgelichte reviews

Wil Doeselaar

Overkapping bouwen in Bruinisse

De firma 040 Klusbedrijf heeft een netjes afgewerkte overkapping gebouwd van circa 3m x 7m met daarin verwerkt een lichtkoepel.
Het geheel is gebouwd in een zeer kort tijdbestek van 2 dagen tijdens onze afwezigheid en zij zijn daarbij zeer netjes en zorgvuldig te werk gegaan.

Dagelijks genieten wij nu van de perfecte in ons bestaande metalen dak geïntegreerde waterdichte overkapping van ons terras met voldoende licht door de lichtkoepel. Doormiddel van deze recensie willen wij potentiële klanten die op zoek zijn naar vaklieden met liefde voor hun vak de firma 040 Klusbedrijf dan ook van harte aanbevelen. Naast een scherpe prijs levert deze firma een goed product die daar waar mogelijk geheel is afgestemd op uw wensen.

Danko

Poort plaatsen in Eindhoven

Onlangs door 040 kb een nieuwe poort laten plaatsen. De productie van de poort heeft even geduurd maar het resultaat mag er dan ook wezen! Ziet er allemaal super uit en de poort is snel en vakkundig geplaatst.

Loes Aerts

Badkamer verbouwen in Eindhoven

Wij zijn zeer tevreden over de uitgevoerde werkzaamheden door 040 Klusbedrijf uit Eindhoven. Er is een volledig nieuwe badkamer gebouwd. Sanitair en Tegels zijn eveneens geleverd door het Klusbedrijf. Van de sloop tot de oplevering is alles keurig bijgehouden. Er wordt gewerkt door vakkundige en vooral nette mensen. Wij raden iedereen aan voor een badkamer naar 040 Klusbedrijf te gaan.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×